Fractie 50Plus Assen sluit aan bij ASSEN CENTRAAL 50Plus

Fractie 50Plus Assen sluit aan bij ASSEN CENTRAAL

De fractie van 50Plus in Assen heeft besloten om zich aan te sluiten bij de fractie van Assen Centraal.

,,Zes jaar lang hebben Clemens Otto en Dries Zwikker hun best gedaan om 50Plus in Assen op de kaart te zetten. Dat dat gelukt is blijkt uit het feit dat 50Plus voor een tweede termijn eerst met drie en nu met twee zetels in de gemeenteraad van Assen meedoet. Maar na vele landelijke partijruzies over bestuursbaantjes was voor 50Plus Assen de maat vol toen tijdens een partijbijeenkomst een kandidaat lijsttrekker door de politie moest worden afgevoerd'', vertelt Jan Talens van Assen Centraal.

Talens: ,,50Plus Assen wil met deze escalaties niet geassocieerd worden en neemt hier dan ook sterk afstand van.'' Fractievoorzitter Clemens Otto liet vorige maand al weten niets meer in de landelijke 50Plus partij te zien. Reden dat Otto en ook Zwikker de 50Plus partij hebben verlaten en zich aansluiten 'bij een partij die niet de baantjes maar de achterban belangrijk vindt'. Otto en Zwikker stappen per 1 december over naar de fractie van ASSEN CENTRAAL.

Aansluiting van beide raadsleden bij ASSEN CENTRAAL ligt voor de hand aangezien er volgens de beide partijen vele overeenkomsten zijn qua uitgangspunten en partijprogramma. Zo vraagt ook ASSEN CENTRAAL, die met vier zetels in de Asser raad zit en deel uitmaakt van de coalitie, veel aandacht voor de toenemende vergrijzing en verdubbeling van het aantal 80-plussers in de komende jaren. Zo pleitte ASSEN CENTRAAL tijdens de laatste begrotingsbespreking voor meer aandacht voor wonen en zorg voor ouderen. De gemeente zou meer de regierol dienen te pakken op dit thema.

ASSEN CENTRAAL bestaat nu twee jaar en opereert als lokale politieke partij onafhankelijk van landelijke politieke of ideologische stromingen. Uitgangspunt is de wens van de Assenaar en dat, wat goed is voor de gemeente Assen. Ze voelt zich vereerd als relatief nieuwe partij dat 50Plus Assen ervoor heeft gekozen zich bij ASSEN CENTRAAL aan te willen sluiten en honoreert deze wens graag. Met de komst van de twee raadsleden van 50Plus bezet ASSEN CENTRAAL zes zetels in de Asser gemeenteraad, wat een versteviging betekent van de coalitie van het Asser gemeentebestuur.

Tiplijn