Garage TDI lanceert videoclip over geweld tegen vrouwen en meisjes Archief/Gemeente Assen

Garage TDI lanceert videoclip over geweld tegen vrouwen en meisjes

Op 27 november vindt om 16.30 uur bij Garage TDI de lancering plaats van de Muzikale ART videoclip “GLAS” over geweld tegen vrouwen en meisjes. De Vooropleiding van Garage TDI heeft deze videoclip met en voor jongeren gemaakt in het kader van de wereldwijde campagne Orange the World.

Deze campagne is tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Bijna één op de vier vrouwen in Nederland heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld.

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen
Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Provincie Drenthe en Gemeente Assen zijn #medestanders in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluiten zich aan bij Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november het Stadhuis van Assen oranje en wappert vanaf 25 november de Orange the World vlag onder anderen op het Provinciehuis en het Drents Museum.

De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Veilig, overal en altijd is dit jaar als campagnethema uitgeroepen.

Jongeren helpen geweld te voorkomen
Garage TDI heeft met jongeren van de theatervooropleiding een videoclip gemaakt om jongeren en jongvolwassenen na te laten denken over het thema ‘geweld tegen vrouwen en meisjes’. “Met deze videoclip willen we het publiek erop wijzen, dat je op alle plekken in de samenleving medestander zou kunnen zijn. Want, als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen” aldus de directeur van Garage TDI Remco Zandvoort.

De videoclip wordt na de lancering via sociale media breed verspreid en zal ook op 29 november te zien zijn tijdens de thema-avond Veilig, overal en altijd, nu en in de toekomst die wordt georganiseerd in het kader van de campagne Orange the World. De thema-avond vindt plaats in de raadszaal van de gemeente Assen.

Tiplijn