Duizenden lichtjes maken een sprookje van Asser kerken Bernd Otter

Duizenden lichtjes maken een sprookje van Asser kerken

Meer dan zesduizend waxinelichtjes geven de Jozefkerk en de Mariakerk in Assen binnenkort weer een romantische sfeer. Het interieur van de beide kerken – de eerste Protestants en de andere Rooms-Katholiek – baadt vrijdagavond 3 november in kaarslicht en dat geeft een beeld dat bezoekers nog lang zal heugen.

Het wordt het zevende jaar dat ‘Kerken in kaarslicht’ in Assen wordt gehouden en elke keer trekt het evenement honderden bezoekers. Niet alleen de feeërieke belichting van de kerkinterieurs is de moeite van een bezoek waard. Behalve dat kaarslicht ook de tuin van de Mariakerk verlicht en de route tussen beide kerken, valt er ook te genieten van live muziek, glühwein, warme chocolademelk en kniepertjes. Uiteraard wordt er ook koffie en thee geschonken om de kosten te dekken. Het sprookjesachtige tafereel is gratis te bekijken, al wordt een vrije gift op prijs gesteld (een qr-code is beschikbaar).

Een groot aantal vrijwilligers zorgt dat de lichtjes die avond om 19:00 uur branden. Tot 21:00 uur staan de kerkdeuren wijd open. Ook rolstoelers kunnen er terecht. In het Noorden is het evenement. Gouda kent het al tijden als een van de jaarlijkse hoogtepunten. De Jozefkerk aan het Kerkplein is een uit 1848 daterende zogenoemde Waterstaatskerk. De Mariakerk - ofwel de kerk van de parochie Maria Tenhemelopneming – aan de Dr. Nassaulaan is in 1934 gebouwd naar een ontwerp van J. van Dongen jr. uit Apeldoorn in samenwerking met de Asser architect J.F.A. Göbel. Beide zijn rijksmonument.

Om alvast in de stemming te komen is een website gemaakt met wat foto’s van voorgaande edities van Kerken in Kaarslicht: www.kerkeninkaarslicht.nl.

Tiplijn