Mantelzorgers worden in de watten gelegd tijdens de Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers worden in de watten gelegd tijdens de Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor mensen die voor kortere of langere tijd ondersteuning nodig hebben, wat vaak veel tijd en energie vergt. In de Gemeente Assen zijn bijna 1.500 geregistreerde mantelzorgers, die met hun inzet een grote bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van deze mensen. Als blijk van waardering wordt op 10 november de Dag van de Mantelzorg georganiseerd.

Er is een afwisselend programma samengesteld. Ontvangst is vanaf 13.30 uur waarna het programma start om 14.00 uur met een plenaire opening. Daarna kunnen de deelnemers genieten van diverse workshops waaronder handverzorging, ze kunnen mee doen met een zangworkshop of de creativiteit de vrije loop laten tijdens het beschilderen van een mok.

Mantelzorgers kunnen zich tot 3 november aanmelden via de website van Netwerk Informele Zorg Assen: www.informelezorgassen.nl. Laat je verrassen en kom ontspannen, ontmoeten en ontdekken! Aan de mantelzorgers, die op deze dag niet aanwezig kunnen zijn, is ook gedacht.

Voor mantelzorgers die graag bij deze dag aanwezig willen zijn, maar de zorgvrager gedurende het evenement niet alleen kunnen laten is er de mogelijkheid hulp in te roepen bij Antjes Taverne. Voor meer informatie kan telefonisch contact opgenomen worden met 0592-482246.

Wanneer vervoer een probleem is, dan zijn er mogelijkheden via ANWB AutoMaatje Assen. Meer informatie is te vinden op de site van Vaart Welzijn Assen onder het kopje ‘hulp op maat’.

De komende tijd wordt allerlei informatie over de Dag van de Mantelzorg gedeeld op een nieuwe Facebookpagina; Mantelzorg Assen. Volg deze pagina om op de hoogte te blijven.

Tiplijn