Ondernemerstalent Anna Kukarina wint Student Business Award 2023 Kim Stellingwerf

Ondernemerstalent Anna Kukarina wint Student Business Award 2023

Donderdagavond vond de grote finale plaats van de Student Business Award, de zoektocht naar het ondernemerstalent van Drenthe. Mbo-student Anna Kukarina nam de hoofdprijs, de zogeheten Cor de Boer-prijs, met een grote glimlach in ontvangst tijdens de verkiezing van Drentse Onderneming van het Jaar. Als winnaar van de tweede editie van de Student Business Award ontvangt Anna een geldbedrag van €7.500; een bedrag dat dient als ondersteuning van haar startup.

Anna Kukarina, student bij Drenthe College, houdt zich bezig met upcycling; ze maakt van (oude) tweedehandskleding, nieuwe kleding. Met haar businessidee, die qua duurzaamheid aansluit bij de tijdsgeest van nu, én haar sterke presentatie wist ze de jury te overtuigen. Naast Anna stonden ook studenten Aron Lammerts van Bueren en Kim Bosma in de finale. Aron nam de tweede prijs, een geldbedrag t.w.v. €5.000, mee naar huis en Kim keerde huiswaarts met de derde prijs, een geldbedrag t.w.v. €2.500.

Student Business Award
De Student Business Award, een initiatief gesteund door Stichting C&W de Boer, is een wedstrijd voor ambitieuze mbo’ers die aan de start staan van hun eigen onderneming. Jongeren die in Drenthe wonen en/of naar school gaan kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Gedurende de wedstrijd worden zij gecoacht en bijgestaan door docenten en ondernemers uit de regio.

De studenten volgen verschillende pitchtrainingen- en rondes, bedoeld om ze te laten groeien en hun business(idee) nog beter te maken. Daan Oolders, Projectleider Ondernemerschapsonderwijs Drenthe College: “We willen mbo-studenten in een vroeg stadium enthousiasmeren voor het ondernemerschap, ze verbinden aan het netwerk in de regio en ze behouden voor de regio. De Student Business Award dient als vliegende start!”

Tiplijn