Voortgang fusieproces: Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh zetten grote stap met verkregen goedkeuringen Marcel J. de Jong

Voortgang fusieproces: Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh zetten grote stap met verkregen goedkeuringen

De fusie tussen het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh bereikt een nieuwe mijlpaal. Alle wettelijke goedkeuringen zijn rond. Dat betekent dat de bestuurlijke fusie per 1 januari 2024 doorgaat.

De minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs heeft de fusie tussen het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh goedgekeurd. Daar is uiteraard een zorgvuldige voorbereiding aan vooraf gegaan.

Ook het overleg met de vakbonden is goed verlopen. Er is een akkoord over de arbeidsvoorwaarden voor de nieuwe stichting NassauVincent. De primaire arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers van de beide organisaties waren al aan elkaar gelijk doordat beide scholen werken conform de cao vo . De aanvullende arbeidsvoorwaarden zijn per 1 januari ook gelijk. Dit is een stap vooruit voor de medewerkers. In vrijwel alle gevallen is voor de meest aantrekkelijke regeling gekozen. Annalie Osinga, bestuurder: “We zijn blij dat we met deze bestuurlijke fusie een goede werkgever kunnen zijn voor alle medewerkers van CS Vincent van Gogh en Dr. Nassau college”.

De besturen gaan nu verder met inrichten van de fusieorganisatie. Zo zijn ze op dit moment bezig met het instellen van één gemeenschappelijk ondersteunend bureau. Alice Vellinga, bestuurder: “Al voor 1 januari kunnen de collega’s hun intrek nemen op een gezamenlijke werkplek”. Zoals eerder aangegeven verandert er niets aan de locaties van de huidige scholengemeenschappen. Het Dr. Nassau college en CS Vincent van Gogh blijven gewoon bestaan.

Tiplijn