Het JeugdTheaterFestival keert in een compleet nieuw jasje terug naar Podium Zuidhaege in Assen

Het JeugdTheaterFestival keert in een compleet nieuw jasje terug naar Podium Zuidhaege in Assen

Op zondag 29 oktober transformeert Podium Zuidhaege in Assen opnieuw tot het bruisende centrum van jeugdtheater met de 21e editie van het JeugdTheaterFestival. Voor deze editie hebben Podium Zuidhaege en Jeugdtheater Wildpark uit Eindhoven de krachten gebundeld.

Het festival belooft ook dit jaar een buitengewone ervaring te worden met een gloednieuwe, interactieve aanpak die jongeren in het middelpunt van de actie plaatst.

Een volledig nieuw concept
Traditioneel verspreid over meerdere dagen, ondergaat het JeugdTheaterFestival dit jaar een opwindende transformatie. Podium Zuidhaege presenteert dit keer een eendaags evenement dat jongeren de kans biedt om zich onder te dompelen in de wereld van theater en creativiteit. De dag begint met een reeks inspirerende workshops waar de jonge deelnemers hun artistieke talenten kunnen verkennen en ontwikkelen. Onder begeleiding van professionele theatermakers maken ze hun eigen protestborden en leren ze hoe ze overtuigend een boodschap overbrengen.

De stem van de jeugd centraal
De hoogtepunten van de dag komen ’s avonds samen tijdens de prikkelende theatervoorstelling 'Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs'. De voorstelling gaat over vier jonge mensen die de regels van hun generatie proberen te herschrijven. De jeugd die ’s middags aan de workshops heeft deelgenomen, heeft een speciale rol in de openingsscène van de voorstelling. Ook ouders, vrienden en familie zijn van harte welkom bij de voorstelling en kunnen kaartjes kopen om deze unieke show bij te wonen.

Zowel met als voor jongeren
Podium Zuidhaege presenteert de 21e editie van het JeugdTheaterFestival in samenwerking met Jeugdtheater Wildpark uit Eindhoven. Wildpark is een platform dat bestaat uit een gepassioneerde groep theatermakers die professionele voorstellingen maakt, zowel met als voor jongeren en kinderen. Ze laten zich leiden door de rijke innerlijke belevingswereld van jongeren en kinderen en betrekken hen als professionele acteurs in voorstellingen die door het hele land touren.

Aanmelden vanaf nu mogelijk
Jongeren vanaf 14 jaar kunnen zich aanmelden om kosteloos deel te nemen aan de workshopmiddag en de avondvoorstelling. Papa’s, mama’s en alle andere geïnteresseerden kunnen online een kaartje kopen om de kunsten van de jonge theaterliefhebbers tijdens de voorstelling te bewonderen.

Tiplijn