Radio 5 zendt live uit vanuit Inloop Brink 42 van het Leger des Heils

Radio 5 zendt live uit vanuit Inloop Brink 42 van het Leger des Heils

Inloopvoorziening Brink 42 in Assen is vrijdag 29 september het decor voor het radioprogramma ‘Open Huis’ van Radio 5. Het radioprogramma staat deze uitzending in het teken van de Week tegen Eenzaamheid.


Tijdens het programma gaat presentator Henk van Steeg met verschillende mensen in gesprek over eenzaamheid. Teamleider Michiel Erdtsieck van Inloopvoorziening Brink 42 schuift namens het Leger des Heils aan om te vertellen wat de nieuwe buurthuiskamer allemaal doet tegen de eenzaamheid.

Aandacht voor eenzaamheid
‘We vinden het een eer dat we de radiomakers van de Evangelische Omroep mogen ontvangen', zegt Erdtsieck. ‘We hopen op een mooie uitzending, waarin er aandacht is voor eenzaamheid in de samenleving. Onze inloopvoorziening is een plek waar we mensen het gevoel willen geven dat ze welkom zijn en waar ze andere mensen kunnen ontmoeten. We zijn blij dat de EO hier aandacht aan wil geven.’
In de uitzending wordt naast de gesprekken de Muziekbingo gespeeld, waar de bezoekers van de inloopvoorziening aan kunnen meedoen.

Gastvrije plek voor iedereen
De live uitzending vindt vrijdag 29 september plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Bezoekers die de uitzending willen bijwonen zijn uiteraard van harte welkom. Naast de uitzending is inloophuis Brink 42 de gastvrije plek waar koffie en thee wordt geschonken en lunch wordt geserveerd. De medewerkers en vrijwilligers bieden bezoekers een luisterend oor in een prettige huiskamersfeer.

Tiplijn