CS Vincent van Gogh is Nederlands kampioen Triathlon

In een opmerkelijke prestatie heeft het team van CS Vincent Van Gogh donderdag de titel van Nederlands kampioen triathlon gewonnen tijdens de Challenge Almere-Amsterdam, het Nationaal Kampioenschap triathlon voor scholen. Een dag van uitzonderlijke sportieve triomf en teamwork voor 65 leerlingen en docenten die deelnamen aan het evenement.

Bij de prijsuitreiking omschreef de organisatie onze school als "indrukwekkend", wat de geest en vastberadenheid van ons team weerspiegelt. Alle deelnemers, ongeacht hun ervaring, hebben de finishlijn met trots gehaald, en dit verdient alle lof.

Individuele prestaties verdienen ook erkenning:
- In de categorie meisjes onder de 16 jaar behaalde Emma van der Hoofd een eervolle 3e plaats, terwijl Lotte Kooij de titel van Nederlands kampioen veroverde.
- Bij de jongens onder de 16 jaar greep Ruben Uildriks de 2e plaats, terwijl Niels van der Meer zichzelf tot Nederlands kampioen kroonde.
- Femke Strijk presteerde uitstekend bij de meiden van 16 jaar en ouder en behaalde de 3e plaats.
- In de categorie jongens van 16 jaar en ouder kwam Wieger Janssen op slechts 13 seconden van het Nationaal Kampioenschap, maar eindigde toch op een prachtige tweede plaats.

Deze triomf was niet alleen een viering van sportieve prestaties, maar ook van gemeenschap en samenwerking. Het triathlon team van CS Vincent Van Gogh trok deelnemers met uiteenlopende motivaties aan, variërend van gewichtsverlies tot sociale betrokkenheid, en ze toonden allemaal ongelooflijke vastberadenheid.

Een bijzondere dank gaat uit naar Run2Day Assen voor hun sponsoring van electrolyte tabletten en gelsnoepjes, waarmee de deelnemers hun energie op peil konden houden tijdens deze uitdagende wedstrijd. Dit is niet alleen een sportieve prestatie, maar een ervaring voor het leven die de deelnemers en de schoolgemeenschap altijd zullen koesteren.