Dit weekend is Assen in de ban van 'Kunst aan de Vaart'

Dit weekend is Assen in de ban van 'Kunst aan de Vaart'

Kunst aan de Vaart is synoniem voor adembenemende kunst, gevarieerde optredens en de gastvrije bewoners van de Vaart. In 2023 is Kunst aan de Vaart opnieuw een unieke pijler voor Assen, zeker in combinatie met bijzondere projecten als ‘Op reis met Van Gogh’ en het meerjarige cultuureducatieproject ‘Huizen langs de Vaart’.

Vrijdagavond om 19.30 uur wordt Kunst aan de Vaart officieel op het plein van DNK geopend door wethouder Bert Jan ten Oever. Met op de achtergrond een kunstwerk dat inhaakt op de Van Gogh-activiteiten presenteert Kunst aan de Vaart onder leiding van Martin Dubbeling een sprankelend programma over het waarom van het evenement en de inhoud van het programma 2023. Met korte, flitsende interviews en verrassende muzikale intermezzo’s.

Thema - Bewondering en Verwondering
De jubileumeditie van Kunst aan de Vaart in Assen is door onze organisatie met bewondering en verwondering beleefd. De gastvrijheid en inzet van bewoners en vrijwilligers, de hoogstaande kunst, de hoge opkomst en enthousiaste belangstelling van de bezoekers hebben grote indruk gemaakt. Dit gevoel nemen we mee in de 16de editie. Kunst aan de Vaart 2023 bevat wederom een bijzonder programma. Niet alleen qua activiteiten en getoonde kunst; ook dit jaar wordt het evenement gekenmerkt door een vrolijke, laagdrempelige sfeer en een prachtige ambiance. De iconische Vaart van Assen krijgt een feestelijke aankleding die Assen opnieuw in een bijzonder daglicht stelt. Met bewondering en verwondering zullen de bezoekers hiervan genieten.

Momenteel zijn er al kunstwerken te zien in en om de Vaart. Maak alvast een wandeling: ze zijn zeer de moeite waard. Op zaterdag 9 en zondag 10 september zijn bezoekers van 11:00 tot 17.00 uur welkom in de deelnemende huizen en tuinen. Meer info: kunstaandevaart.nl

Tiplijn