Johan Willem-Frisokazerne zaterdag open tijdens Open Monumentendag

Johan Willem-Frisokazerne zaterdag open tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september is het terrein van de Johan Willem-Frisokazerne te bezoeken.

Burgemeester Marco Out opent om 11.00 uur de Open Monumentendag in Assen bij de ingang aan de Vaart ter hoogte van het Stoottroepenmuseum. Dat gebeurt onder begeleiding van het koperkwintet van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, welke een speciale compositie speelt.

Levend erfgoed
De drie monumentale kazernegebouwen aan de Vaart brengen het landelijke thema van Open Monumentendag ‘Levend erfgoed’ letterlijk tot leven. Levend erfgoed zijn de verhalen van de gebruikers door de jaren heen, de militairen, het personeel en de muzikanten van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. De openstelling van het kazerneterrein deze dag is ook om te vieren dat defensie in Assen blijft. Op het kazerneterrein is onder andere een kampement van het korps Nationale Reserve (Natres) te zien. Ook is er een foto-expositie over de kazerne en de kapel. Gidsen vertellen de hele dag over de geschiedenis van de gebouwen. Ook in het Stootroepenmuseum staan gidsen klaar.

Informatie
Vanaf 10.30 uur kunnen bezoekers zich gratis in een militaire bus van de Weierstraat naar de kazerne laten vervoeren. Kijk voor meer informatie over Open monumentendag op openmonumentendag.nl of assen.nl. Open Monumentendag 2023 Assen wordt georganiseerd door de Asser Historische Vereniging, Drents Archief, Drents Museum, gemeente Assen, Protestantse gemeente Assen (Jozefkerk), Stichting Noorderbegraafplaats Assen, RK Kerk en VVV Dit is Assen.

Tiplijn