Jeu de boules vereniging ‘n Boel Plezier uit Assen bestaat 35 jaar en wordt gevierd met open dag

Jeu de boules vereniging ‘n Boel Plezier uit Assen bestaat 35 jaar en wordt gevierd met open dag

Op één van de mooiste Jeu de Boules locaties van Nederland, midden in het Asser bos, zetelt sinds 1 juni 1988 ’n Boel Plezier. Waar ze begonnen met 23 enthousiastelingen zijn ze nu uitgegroeid tot ongeveer 120 leden. Om dit te vieren, wordt er op 16 september een open dag georganiseerd.

Een paar jaar na de start kreeg de vereniging de beschikking over het zogenaamde ‘theehuis’ van het voormalige jeugdverkeerspark. Het werd mogelijk om meer banen te creëren, direct naast dit theehuis (nu het clubhuis). De banen kregen in eerste instantie de namen van Franse departementen zodat iedereen na de loting wist waar hij of zij moest spelen. Later ging de loting middels metalen letterkaarten. Inmiddels zitten we in het digitale tijdperk en maken ze gebruik van een computerprogramma.

Wandschildering
Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van 'n Boel Plezier, werd door de leden een prachtige wandschildering aangeboden van een typisch Frans dorpsplein, uiteraard met boulodrome. De wandschildering werd gemaakt door drie eigen leden van de vereniging en is nog steeds te bewonderen in ons clubhuis.

Een bloeiende vereniging
Ook na 35 jaar zijn ze nog steeds een bloeiende vereniging waar, hoewel inmiddels een dagje ouder, nog steeds een tiental leden van het eerste uur hun partijen spelen en de leden actief mee doen in het verenigingsleven. Van schoonmaak en kantinediensten tot een Klusgroep, Activiteitencommissie en Wedstrijdcommissie, iedereen draagt zijn steentje bij. Het is vooral een heel sociaal gebeuren bij ’n Boel Plezier en ook gasten komen om met plezier te komen spelen. Natuurlijk organiseren zij ook regelmatig toernooien voor alle NJBB-leden. Zo staan het Bartje toernooi, het Snert toernooi en het Mini Maxi toernooi goed bekend.

De toekomst
Het 7e lustrum zal in september worden gevierd met een groot feest voor alle leden. Wat de toekomst daarna brengt hangt er een beetje van af. Twee prominente bestuursleden zullen aan het einde van dit jaar aftreden en er hebben zich nog geen nieuwe kandidaten gemeld. Uiteraard zal de vereniging er alles aan doen om te blijven boulen: ,,We zullen inzetten op het werven van nieuwe en vooral wat jongere leden. Dit doen we onder andere door het organiseren van clinics voor allerlei groepen, van het College van B&W tot familiefeestjes. We gaan ervan uit dat we in Assen nog vele jaren een boel plezier zullen hebben'', aldus de vereniging. 

Open dag
Om het 35 jarig bestaan van ’N boel plezier' te vieren organiseren zij op zaterdag 16 september een open dag. Vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom op de locatie. Op deze open dag wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. De spelregels kunnen worden doorgenomen en aansluitend kunt u ook zelf een spel onder begeleiding spelen. Ook krijgt u een folder mee met hierin de spelregels.

U kunt de vereniging vinden op de locatie aan de Rode Heklaan 7, achter restaurant De Ponderosa. Voor meer informatie zie: www.boelplezier.nl.

Tiplijn