Cannonballs pakt groter uit met tweede showdowntoernooi in Assen

Cannonballs pakt groter uit met tweede showdowntoernooi in Assen

Op 2 september organiseert Showdown Vereniging Cannonballs Assen haar tweede showdowntoernooi na een succesvol eerste toernooi in 2022.

Ditmaal zal er op 5 tafels worden gespeeld door 24 spelers, waar dat vorig jaar nog 16 spelers op 3 tafels waren. Na een plaatsingsronde wordt in 3 poules verder gestreden voor de bekers. In elke poule zijn 3 bekers te verdelen. Het zal een spannende strijd worden met 10 aanwezige spelers uit de top 20 van de Nederlandse Competitie. Met een speler uit België krijgt het toernooi ook al een internationaal tintje.

Het Cannonballstoernooi wordt, net als de eerste editie, georganiseerd bij Garage TDI op zaterdag 2 september. De eerste wedstrijden starten om 10.30 uur en de laatste finales worden gespeeld om 18.30 uur.

Showdown
Showdown is een aangepaste sport voor blinden en slechtzienden. Het is een mix tussen tafeltennis en air-hockey. De spelers staan achter een tafel met een opstaande rand. Aan beide korte kanten zit een netje, het doel. Je verdedigt het doel met een houten of kunststof batje, waarmee je de bal slaat. Een beschermende handschoen is erg handig, want de bal kan hard aankomen. Iedereen speelt met een geblindeerde bril, waardoor iedereen niks ziet.

SVCA
Showdown Vereniging Cannonballs Assen (SVCA) bestaat sinds 2015 en is opgericht door een aantal spelers die al in Zwolle trainden en dichter bij huis wilden sporten. De meeste spelers doen mee in de landelijke competitie en het Nationaal Kampioenschap. Ook doen spelers regelmatig mee aan toernooien in Nederland en het buitenland.

Tiplijn