Foto's: Ondanks regen trekt Preuvenement veel bezoekers Wendy Drent / Roelof Daalmeijer

Foto's: Ondanks regen trekt Preuvenement veel bezoekers

Hoe verschillende soorten bands en artiesten afgelopen weekend bij het Preuvenement optraden, net zo verschillend bleek het weer ook te zijn. Bezoekers van het openluchtfestival werden verrast door bijna vijftig verschillende bands en artiesten. Het weer, soms een bui en een half uur later de zon. De bezoekers lieten zich niet kennen door de regen en kwamen volop naar de Gouverneurstuin. 

Preuvenement Assen opende dit jaar voor de 11e keer het culturele en culinaire seizoen en kleurde hier mee in het thema Van Gogh dat dit jaar centraal staat in Assen. Afgelopen weekend stond de Gouverneurstuin en de Brink weer volledig in het teken van kunst, cultuur en culinaire hoogstandjes.

Zo'n 15 duizend bezoekers trokken naar de stad waar de horeca alles uit de kast had getrokken dat Assen te bieden heeft. Naast het proeven van het eten en drinken van lokale horeca, genoten de bezoekers ook van het diverse culturele aanbod van Assen. Zo kon je experimenteren met de nieuwste technologieën bij Digital Art Factory en kon je je bij de Kunstbende verrassen door theater, dans en poëzie. Ook de jongste festivalgangers vermaakten zich prima bij de Kids Area waar ze konden spelen en aan leuke workshops mee konden doen. 

Tiplijn