Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Assen Annemieke van der Togt

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Assen

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit Hotel de Jonge, tegenover het stadhuis van Assen. Daar praten presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij onder meer over Indonesische studenten verpleegkunde die aan de slag zijn bij Zorggroep Drenthe. Het lijkt een mooie oplossing voor het personeelstekort in de zorg, maar volgens de FNV werken de studenten onder zorgwekkende omstandigheden.

Liefst vier leden van Asser sjoelvereniging Schavuit doen volgende week mee aan het WK sjoelen in Beneden Leeuwen (Gelderland). De sjoelers vertellen hoe zij zich voorbereiden op dit evenement en hoe zij hun zenuwen in bedwang houden.

Verder: Miguell Kaidel en Zoë Nunumete verdiepten zich in hun Molukse achtergrond. Hun overgrootouders kwamen in 1951 naar Nederland en wilden niets liever dan zo snel mogelijk terugkeren. Topatleet Timothy Beck groeide op in Assen-Oost en wilde in 2010 nog één keer schitteren met de viermansbob in Vancouver. Maar die bob zou nooit van start gaan. Wat ging er mis?

Nina Wood verzorgt de live-muziek. De Assense zangeres en muzikant Nina van der Woude timmert flink aan de weg, solo en met haar band.

U bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen.

Locatie: City Hotel de Jong, Brinkstraat 85, Assen
Inloop 19.30 tot 20.00 uur.

De radio-uitzending is van 20.00 tot 22.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en via de website.

Tiplijn