Problemen Big Bazar stapelen zich op; nog eens zes schuldeisers steunen de faillissementsaanvraag Google Maps

Problemen Big Bazar stapelen zich op; nog eens zes schuldeisers steunen de faillissementsaanvraag

Sinds gisteren hebben zich nog eens zes schudeiser gemeld bij het Invorderingsbedrijf dat een faillissementsaanvraag heeft gedaan voor winkelketen Big Bazar.

Dat brengt het totaal nu op zeven schuldeisers. Het gaat om diverse rekeningen die niet betaald zouden zijn. Van achterstallige huur, tot geleverde producten zoals shampoo, créme en motorolie.

Het zou volgens RTL Nieuws gaan om bedragen tussen de 19.000 en 106.000 euro met een totaal van 221.000 euro. Dat komt nog bovenop de vordering van de 20.000 euro huurschuld waar in eerste instantie faillissementsaanvraag voor was gedaan.

De advocaat van van de winkelketen laat weten niks van deze vorderingen te weten, en alleen de 20.000 euro huurschuld te behandelen, en hier een oplossing voor te zoeken. Van de andere zes partijen zegt hij niks gehoord te hebben. Ook ontkent hij dat de winkelketen failliet gaat.

De directeur van het invorderingsbedrijf, Joost Konings, laat weten dat als je zes schuldeisers hebt, dan zal de rechter snel oordelen dat Big Bazar opgehouden is met betalen. "Big Bazar zal om een uitspraak van een faillissement te voorkomen moeten aantonen dat het de rekeningen betaalt, maar het is lastiger om je te verdedigen, omdat het nu om nog eens zes schuldeisers gaat die zeggen dat ze hun geld niet krijgen." Aldus Konings bij RTL.

Tiplijn