Asser jeugd speelt 'Hunted' met politie en handhaving Vaart Welzijn

Asser jeugd speelt 'Hunted' met politie en handhaving

Afgelopen vrijdag was de Asser wijk Peelo tijdelijk het decor voor het spel ‘Hunted’. Jongeren waren op de vlucht. De politie en de handhaving moesten alles uit de kast halen om de jongeren te ‘pakken’.

Er werd het spel Hunted gespeeld, naar het populaire tv-programma waarin mensen uit handen proberen te blijven van een opsporingsteam. Naast dat het een uitdagend en spannend spel is, heeft het als doel jongeren en de politie op een positieve manier met elkaar te verbinden.

De organisatie lag in handen van buurtwerker Yassin Wolters en buurtsportwerker Dave Loman van Vaart Welzijn samen met wijkagent Erik Dekker. ,,Het initiatief kwam vanuit de jeugdigen uit de wijk waarna wij met z’n allen een samenwerking aan zijn gegaan om dit zo goed als mogelijk te realiseren. Dat is gelukt'', vertelt Wolters.

,,Vrijdag hebben wij ontzettend veel leuke reacties mogen ontvangen van zowel de jeugd, handhaving, politie en de wijkbewoners. Er ontstonden na het afsluiten - maar ook tijdens de activiteit - mooie gesprekken tussen de deelnemers en de Hunters (politie en handhaving). Dit is wat wij wilden bewerkstelligen, het contact tussen de politie en jeugd tot stand laten komen op een laagdrempelige manier. Centraal stond dat we verbindingen wilden creëren. Dat is na alle positieve reacties gelukt'', vervolgt de buurtwerker.

Met ruim over de honderd aanmeldingen was deze activiteit een groot succes. ,,Nu is het evalueren en kijken of we een volgende editie kunnen laten plaatsvinden.''

Tiplijn