Wijkjury van start in Assen Moniuque Verheugt – roedelchef WijkJury Assen

Naar het voorbeeld van de landelijke WijkJury van Adelheid Roosen (Female Economy) start De Nieuwe Kolk dit najaar met de WijkJury Assen. De WijkJury bezoekt verschillende voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen en bespreekt deze met elkaar en met theatermakers. Met dit initiatief wil De Nieuwe Kolk het theaterbezoek toegankelijk maken voor alle inwoners van de Gemeente Assen ongeacht afkomst, religie, sociale klasse of opleidingsniveau.

Dit najaar gaat De Nieuwe Kolk van start met de WijkJury in Assen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 augustus aanstaande aanmelden. De WijkJury Assen wordt een groep van 10 tot 12 volwassen bewoners afkomstig uit alle wijken van de Gemeente Assen die normaal gesproken, om welke reden dan ook, niet snel naar het theater gaan. Dat kan zijn omdat ze niet goed weten bij welke voorstelling ze moeten beginnen, of omdat ze er geen geld voor hebben. “Vanuit onze maatschappelijke functie zoeken we steeds naar nieuwe manieren om Assenaren samen te brengen rondom ons culturele aanbod. De Wijkjury is een initiatief bij uitstek waarmee we weer een stap zetten op het gebied van inclusiviteit en publieksparticipatie” aldus Hilde Scholten, programmeur podium bij De Nieuwe Kolk.

Samen bezoekt en bespreekt de groep onder leiding van ‘roedelchef’ Monique Verheugt zo’n 10 voorstellingen in het theaterseizoen, dat loopt van oktober 2023 tot en met juni 2024. Aan het eind van het seizoen kiest en kroont de Jury een favoriet: de Keuze van de WijkJury.

Landelijk
De WijkJury is een initiatief van theatermaakster en actrice Adelheid Roosen (Female Economy), waarmee in Amsterdam sinds 2009 vele nieuwe theaterliefhebbers uit onverwachte hoeken zijn opgestaan. Na de installatie van de WijkJury in Amsterdam is de WijkJury ondertussen in steden door het hele land een bekend fenomeen. In onder andere Utrecht, Den-Haag, Enschede, Amersfoort, Maastricht en Deventer worden ieder seizoen nieuwe jury’s opgezet om mensen in aanraking te brengen met theater.

Meer informatie en aanmelden via dnk.nl/wijkjury.

Tiplijn