Hockey Vereniging Assen viert alsnog 100 jarig bestaan Roelof Daalmeijer

Hockey Vereniging Assen viert alsnog 100 jarig bestaan

HVA viert 100 jaar hockey in Assen. Of eigenlijk 104, want in december 2019 bestond de club precies een eeuw. In 2021 ontving HVA hiervoor al een Koninklijke Erepenning van commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en burgemeester Marco Out. En er waren allerlei festiviteiten gepland, die vanwege corona niet door konden gaan. Maar het is nooit te laat om een jubileum te vieren en dus vierde de oudste hockeyvereniging van het noorden op afgelopen week alsnóg haar jubileum.

Om 10.45 uur ontving de club de erepenning opnieuw, uit handen van commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en in aanwezigheid van burgemeester Marco Out en sportwethouder Albert Smit. Daarna werden tal van activiteiten georganiseerd op de hockeyvelden aan de Mien Ruysweg 3 in Assen. Er is groots uitgepakt, met onder meer een clinic van hockeyster en oud-international Maartje Paumen, hier was veel animo voor onder de jeugd. De open dag met voor de jongste kinderen een speurtocht, springkussen en schmink trok mede door de aanwezigheid van Maartje Paumen veel bezoekers.

S’avonds gingen de deuren open voor het Never too late feest. Deze was voor alle leden en oud-leden. Met zo’n 200 man heeft HVA deze jubileum dag met dit feest in de avond fantastisch afgesloten.

Op naar de volgende 100 jaar?

Tiplijn