Militairen oefenen Bewaken & Beveiligen in en rond Assen

Militairen oefenen Bewaken & Beveiligen in en rond Assen

Vrijdag 7 en zaterdag 8 juli oefenen militairen van 10 Infanteriebataljon Bewaken & Beveiligen Korps Nationale Reserve (10 IBB-KNR) in en rond Assen.

Circa 90 reservisten, die onderdeel zijn van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte, en hun standplaats hebben in Assen, zijn dan zichtbaar aanwezig om diverse scenario’s met betrekking tot hun hoofdtaak: bewaken en beveiligen, te oefenen. Hiervoor gebruiken zij verschillende locaties waaronder het Provinciehuis, het centrum van Assen(vrijdag), en het Winkelcentrum Kloosterveen(zaterdag).

Zelf meedoen?
Voor belangstellenden is het mogelijk om een vehicle search te ondergaan. Aan de Nicolaas Beetslaan zullen daarvoor twee checkpoints komen. Op vrijdag van 09.30 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 08.30-15.30 uur. Als mensen hieraan mee willen werken, kunnen ze dit aangeven met een A4-tje achter de vooruit met het woord “HoogeLander”.

Daarnaast oefenen de militairen met het verlenen van militaire bijstand in de openbare ruimte. Regelmatig oefenen is belangrijk. Zo blijven de militairen zo goed mogelijk voorbereid op een echte inzet.

Reservisten
Het Korps Nationale Reserve(Natres) is een belangrijk onderdeel van de Koninklijke Landmacht. Natres-militairen vervullen hun militaire functie naast hun baan of studie in de burgermaatschappij. Zij staan dag en nacht klaar om te worden ingezet. De hoofdtaak is het bewaken en beveiligen van belangrijke militaire of civiele objecten in Nederland, zoals (lucht)havens en energiecentrales.

Daarnaast verleent het Korps Nationale Reserve militaire bijstand in het kader van openbare orde en veiligheid en biedt het hulp tijdens grote calamiteiten, zoals wateroverlast of ondersteuning bij de opvang van vluchtelingen. Bovendien hebben zij taken bij officiële gebeurtenissen, zoals de Nationale Dodenherdenking en Prinsjesdag.

Ook reservist worden?
Geïnteresseerden kunnen zaterdag 8 juli kennis maken met het wervingsteam van deze eenheid. Zij zijn zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur aanwezig in het winkelcentrum Kloosterveen. Zij werven nieuwe collega’s tussen de 18 en 55 jaar. Militaire ervaring is niet vereist. Aanmelden is niet nodig.

Tiplijn