Gemeentelijke bestelbus Assen naar Oekraïne

Gemeentelijke bestelbus Assen naar Oekraïne

Een bestelbus die tot voor kort dienst deed voor de gemeente Assen, zal op korte termijn materialen en levensmiddelen transporteren in Oekraïne. De werkgroep ‘Sta op voor Oekraïne’ krijgt donderdag 6 juli de sleutels van de bus overhandigd door wethouder Cor Staal. De bestelbus is bestemd voor de Novovorontsovka in de regio Kherson in Oekraïne.

De bewoners uit dit gebied, nabij de voormalige frontlinie, willen niets liever dan de oorlogsschade herstellen. En daar gaat deze bus een belangrijke rol in spelen; transport van materialen en levensmiddelen.

Een lid van de werkgroep, die zijn basis vindt in de Protestantse Kerk Assen (PKA), gaat eind deze week de bus persoonlijk overbrengen naar de lokale organisatie die met de wederopbouw belast is. Tegelijkertijd gaat een vrachtwagen met inventaris voor een lagere school naar hetzelfde gebied. Met deze schoolinventaris kan de schuilkelder onder de school heringericht worden wat een belangrijk signaal is van wederopbouw en hoop. Streven is om de school in september weer te kunnen gebruiken. De transporten zijn onderdeel van een wederopbouwproject van de plaatselijke lagere school. De werkgroep ‘Sta op voor Oekraïne’ adopteerde dit wederopbouwproject.

Al geruime tijd bestaan contacten met deze geteisterde regio wat inmiddels leidde tot een vijftal hulptransporten. Met hulporganisaties De Leeuw Kyiv en Hope4Ukraïne ontstond een intensieve en succesvolle samenwerking voor deze hulptransporten. De wederopbouw van de school en hulp bij het herstel van de regio krijgt met het gebaar van de gemeente Assen een flinke impuls.

Tiplijn