CS Vincent van Gogh is met trots erkend als opleidingsschool voor studenten die leraar willen worden

CS Vincent van Gogh is met trots erkend als opleidingsschool voor studenten die leraar willen worden

CS Vincent van Gogh is onderdeel van een samenwerkingsverband met andere scholen en opleidingsinstituten in de regio. Samen vormen ze het partnerschap ‘Noordermarke’. Binnen Noordermarke wordt een heldere visie op het beroep van leraar gehanteerd, waarbij een naadloze overgang tussen theorie en praktijk centraal staat.

Het succes van Noordermarke ligt in de intensieve samenwerking tussen de aangesloten scholen, waarbij expertise en kennis worden uitgewisseld. Deze synergie draagt bij aan de versterking van de lerarenopleiding in de regio en biedt een solide basis voor de ontwikkeling van docenten.

De erkenning van CS Vincent van Gogh als opleidingsschool volgt na een grondig onderzoek door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, waarbij de leeromgeving, de organisatie en de kwaliteitscultuur nauwgezet zijn geëvalueerd. Op alle fronten kreeg Noordermarke, en daarmee CS Vincent van Gogh, een positieve beoordeling.

"Deze erkenning is een bekroning op ons harde werk en onze toewijding aan de vorming van toekomstige leraren," aldus Alice Vellinga, bestuurder van CS Vincent van Gogh. "We zijn verheugd om binnen het samenwerkingsverband Noordermarke samen te werken en ons onderwijslandschap verder te versterken.”

Met deze erkenning blijft CS Vincent van Gogh zich inzetten voor excellent onderwijs en het vormen van de volgende generatie leraren. De school kijkt uit naar verdere samenwerking binnen het partnerschap Noordermarke en het verder versterken van het onderwijslandschap in de regio.

Tiplijn