Burgemeester en Wethouders ontdekken Jeu de Boules-talent bij 'n Boel Plezier in Assen

Burgemeester en Wethouders ontdekken Jeu de Boules-talent bij 'n Boel Plezier in Assen

Afgelopen dinsdag kwamen leden van het college van Burgemeester en Wethouders van Assen naar Jeu de Boules-vereniging 'n Boel Plezier. Dit om de Jeu de Boules wat meer onder de aandacht te brengen bij de Assenaren en de dorpen eromheen.

Burgemeester Marco Out, Wethouders Martin Rasker, Albert Smit, Cor Staal, Bert Jan ten Oever en Gemeentesecretaris Theo Dijkstra kregen, onder het genot van een kop koffie/thee en een plak cake, van voorzitter Egbert Muggen een korte schets over de vereniging. Daarna gaf Egbert een korte uitleg van het spel en de spelregels, waarna door loting de teams werden ingedeeld.

Om het gezelschap aan te vullen tot 8 spelers werden Willem Vos en Heero Dammer als spelers toegevoegd. Hoewel de gasten in het begin wat moeite hadden om de boules de juiste richting en snelheid mee te geven, was er duidelijk talent aanwezig in het college. Het bestuur van de vereniging was dan ook blij dat er veel leden aanwezig waren en er ook in de tweede ronde nog flink wat spelers op de baan waren.

Na een korte pauze werd er opnieuw geloot en speelden de gasten nog een tweede ronde met nog veel van de leden als publiek. Daarna werd het spel, onder het genot van een drankje geëvalueerd en werd de uitslag bekend gemaakt. Er was een duidelijke winnaar: Cor Staal had zijn beide partijen gewonnen en had een positief saldo van +11. Tweede werd Theo Dijkstra met 1 winstpartij en een saldo van –1 en derde Marco Out, eveneens met 1 winstpartij en een saldo van -6.

Het bestuur en de gasten gaven aan terug te kijken op een geslaagde middag waarvan bijgaande foto’s ook blijk geven.

Tiplijn