Check hier alle informatie over bereikbaarheid en parkeren tijdens TT Festival in Assen Fred Van Bergeijk

Check hier alle informatie over bereikbaarheid en parkeren tijdens TT Festival in Assen

Het TT Festival vindt plaats van 17 juni tot en met 25 juni. De TT Kermis staat in die week op het Veemarktplein en een deel van de Rolderstraat. Tijdens de TT-nachten op donderdag 22 tot en met zaterdag 24 juni is een groot gedeelte van de binnenstad van Assen afgesloten. Deze gebieden zijn in die week aangemerkt als festivalgebied. Er vinden ook activiteiten plaats binnen het festivalgebied. 

Het centrum van Assen is op donderdag 22 juni, vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni tussen 18.00 uur t/m 06.00 de volgende ochtend festivalgebied. Dit betekent dat er geen verkeer mogelijk is in dat gebied. Op de kaart op deze website is dat gebied in het geel aangegeven.

Op zaterdag is een groter gebied aangewezen als festivalgebied. Aan de rand van dit gebied staan verkeersregelaars. Bewoners kunnen met de fiets door, zij hebben hierover een brief ontvangen. Voor al het andere prubliek is het festivalgebied alleen te voet bereikbaar.

Verkeersafzetting gebied
De gebieden die grenzen aan het festivalgebied worden afgezet voor het overige verkeer. Op de kaart deze website is dat aangegeven in het blauw.

Dit gebied is alleen toegankelijk voor bewoners. Zij krijgen via een brief een doorrijkaart om bij hun woning te komen. Bezorgdiensten en zorgverleners, die duidelijk herkenbaar zijn, krijgen toegang tot dit gebied om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Verkeersregelaars staan aan de randen van deze gebieden om hier op te letten. Dit gebied is afgesloten voor het overige verkeer om overlast in de wijken te voorkomen en om het festivalgebied bereikbaar te houden voor hulpverleningsdiensten.

De afsluitingen van deze gebieden is gelijk aan de tijden van het festival.Buiten deze tijden zijn de wijken gewoon te bereiken. Op zaterdag is een groter deel aangewezen als verkeersafzetting gebied. Dit in verband met Brommers Kiek’n op de Jan Fabriciusstraat.

TT Kermis
De TT Kermis is van 17 tot en met 25 juni op het Veemarktplein en een deel van de Rolderstraat. Dat is in het Groen aangeven op de kaart op deze website.

Deze beide locaties zijn afgesloten van dinsdag 13 juni 18.00 uur tot en met donderdag 29 juni 07.00 uur. Dit in verband met de op- en afbouw van de kermis. Het is mogelijk dat de Rolderstraat later gestremd wordt en eerder weer open is. Dit in verband met aankomst en vertrek van de kermisexploitanten. Dat ziet u dan ter plekke aan de borden.

Parkeren
Doordat er verschillende wegen worden afgesloten, is het op sommige plekken niet mogelijk om te parkeren op straat of in de parkeergarages.

Voor alle informatie kunt u terecht op deze website over het TT Festival van de gemeente Assen.

Tiplijn