Art Explosion viert dertigste jubileum in Assen

Art Explosion viert dertigste jubileum in Assen

Na vele succesvolle producties van het kunstfestival, vindt dit jaar het 30-jarige jubileum van Art Explosion Assen plaats. Beleef dit feestje -la Fiësta- mee op zaterdag 10 juni van 12:00 uur tot 18:00 uur in de Gouverneurstuin in Assen.

De eerste editie van Art Explosion Assen werd in 1993 georganiseerd door initiatiefnemer Arie Fonk. Het kunstfestival zag er toen heel anders uit. Elk jaar eind mei werd het Koopmansplein omgetoverd tot het bruisende kunstcentrum in Assen. In 2019 werd de productie verplaatst naar de Gouverneurstuin, onder leiding van Linda Dijkstra. Dat is niet alles wat er door de jaren heen veranderd is aan Art Explosion Assen. Het logo is veranderd en het programma: Art Explosion Assen ontwikkelde zich van een kunstmarkt tot een heus kunstfestival, met veel activiteiten voor het publiek: muziekoptredens, beeldend theater en food. Wat nog leuker is het krijgt steeds meer nationaal bereik. Nieuwe kunstenaars en jonge talenten weten Art Explosion Assen te vinden.

De Gouverneurstuin Assen
Dit prachtige park met z’n rijke historie vormt de sfeervolle setting waarin de kunstenaars exposeren. Ondanks alle veranderingen is Art Explosion Assen in de kern hetzelfde gebleven. In een gezellige ambiance lopen bezoekers langs een eendaagse expositie van vele vormen van inspirerende kunst van professioneel niveau. Een laagdrempelig bezoek voor iedereen blijft voorop staan, het kunstfestival is gratis toegankelijk.

Het publiek kan zaterdag 10 juni volop genieten van mooie kunst, inspirerende makers ontmoeten en nieuwe talenten ontdekken. Verder staat op het programma 3 voorstellingen van het beeldend poppentheater ‘Pierewaai’ en een Streetart/ graffiti workshop (hiervoor moet je je wel aanmelden!). Je kunt de hele middag luisteren naar lokale jonge singer-songwriters, zij performen vol passie: Merulsa, Marieke Schenk, Priscilla&Erik. Het gelegenheidsduo Next Level sluit de dag bruisend van energie af. En vergeet niet een pitstop te maken in het Theehuisje voor een lekkere versnapering. Dit zijn de elementen van de 30-jarige jubileum productie van Art Explosion Assen 2023. Op zaterdag 10 juni gratis toegankelijk van 12 tot 18 uur voor iedere belangstellende.

Organisatie Art Explosion 2023
De organisatie van Art Explosion wordt dit jaar verzorgd door (ver)beeldend ondernemer Linda Dijkstra van Bee-Dressed in opdracht van Vaart in Assen.

Tiplijn