Na weghalen voetbalkooi nu ook maximum aantal kinderen op speelveld tijdens pauze scholen Kloosterveen Google Maps

Na weghalen voetbalkooi nu ook maximum aantal kinderen op speelveld tijdens pauze scholen Kloosterveen

Vorig jaar Juni heeft de gemeente Assen het hekwerk van de voetbalkooi bij de scholen in de wijk Kloosterveen weg gehaald.

Dit was vanwege klachten van omwonenden. Zij ervaarden geluidsoverlast van spelende kinderen tijdens de pauzes. Na onderzoek zou dit komen door de kooi die om het speelveldje zat.

De gemeente liet toen weten dat zij gesprekken zou gaan voeren met de betrokkennen om te kijken wat zij in de toekomst aan de overlast zouden kunnen doen. Die tijd is nu gekomen.

De schoolbesturen van IKC Het Sterrenschip en CKC Het Krijt hebben te horen gekregen dat er tijdens de pauzes nog maximaal 44 kinderen tegelijk mogen spelen op het speelveld. Dit om geluidsoverlast voor omwonenden tegen te gaan. Dit weet RTV Drenthe te melden. Mocht deze regel daadwerkelijk worden doorgezet dan gaat dat problemen opleveren voor de scholen.

De klassen bestaan uit zo'n 25 tot 30 leerlingen. Tijdens de pauzes spelen er 2 groepen tegelijk op het veld, maar met die nieuwe regel zou dat dan niet meer mogelijk zijn. Dat betekend dat de kinderen van de scholen minder buiten kunnen zijn.

Het verplaatsen van deze kinderen naar de pleinen van de school is geen optie laat de school bij RTV Drenthe weten. De pleinen zijn speciaal voor de onderbouw ingericht en de kinderen die op het veldje spelen zijn daar te oud voor. Ook gaat het dan veel te druk worden op de pleintjes.

De fout van dit alles ligt bij de gemeente Assen. Zij zijn bij de aanleg van het veldje vergeten om de woonbestemming van de plek van het veldje aan te passen. Dit is gemeld door buurtbewoners, die op hun beurt zijn gecompenceerd door het weghalen van de stalen constructie om het veldje. Omwonenden klaagden onder meer dat zij overlast ervaarden van het geluid als er een bal tegen het hek werd aangetrapt.

Tiplijn