Nieuwe jeugdtheatervoorstelling van Jolle en Tjebbe Roelofs in première DAYS film en fotografie

Nieuwe jeugdtheatervoorstelling van Jolle en Tjebbe Roelofs in première

Op vrijdag 2 juni om 19.00 uur gaat de voorstelling Als ik niet hier ben, dan ben ik waarschijnlijk daar (6+) in première in De Nieuwe Kolk in Assen. De muzikale, beeldende voorstelling is een reis door de verbeelding. Jolle Roelofs en Tjebbe Roelofs zijn verantwoordelijk voor het concept en de muziek. Zij vertolken ook de rollen in de voorstelling. De regie is in handen van Tim Verbeek.

Als ik niet hier ben, dan ben ik waarschijnlijk daar (6+) is een productie van Garage TDI in samenwerking met Dutch Vinex Wonder Boys. De voorstelling is de openingsvoorstelling van jeugdtheaterfestival Art of Wonder dat van 2 t/m 4 juni plaatsvindt in Assen.

Als ik niet hier ben, dan ben ik waarschijnlijk daar (6+) houdt de verbeelding van jonge kijkers levendig en maakt de stram geworden fantasie van volwassenen weer soepel. “In
ons dagelijks leven worden we overprikkeld door een continue stroom aan informatie van buitenaf. We zetten deze stroom even stop en gaan samen met de jonge bezoekers op reis naar binnen. Waar neemt hun eigen verbeelding ze mee naar toe? We willen ze laten zien hoe je kunt zijn waar je maar wilt zijn en kunt doen wat je maar wilt. Als je je fantasie maar gebruikt.” Aldus Jolle Roelofs.

Over Dutch Vinex Wonder Boys
Dutch Vinex Wonder Boys bestaat uit de broers Jolle en Tjebbe Roelofs. Samen maken ze sinds 1998 beeldend muziektheater. Eerst onder de naam Stichting Pompei en sinds 2012 onder de naam Dutch Vinex Wonder Boys. De stichting ontstond in Flevoland en de makers voelen zich nog steeds verbonden met de regio. Ze kaarten vraagstukken aan die in de samenleving leven en waar de makers zichzelf over verwonderen.

Over Garage TDI
Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater in Drenthe, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. Dit doet Garage TDI door het maken van jeugdtheatervoorstellingen voor scholen en podia, het ondersteunen van talent binnen de eigen theatervooropleiding, het organiseren van het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen, kunsteducatie op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en de eigen jeugdtheaterschool.

Over Art of Wonder
Art of Wonder is het jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden van Garage TDI. Publiek kan van 2 t/m 4 juni 2023 genieten van fantasierijke theatervoorstellingen, workshops en meer in de binnenstad van Assen. De Gouverneurstuin is het kloppend hart van het festival, met voorstellingen in theatertenten en in de openlucht. Er is een gratis randprogramma met workshops, interactieve installaties en een speelweide voor jong en oud.

Tiplijn