Feestelijke afsluiting inloopateliers Peelo en Noorderpark

Feestelijke afsluiting inloopateliers Peelo en Noorderpark

De afgelopen maanden organiseerden Vaart Welzijn en het ICO Partner in Kunst & Cultuur inloopateliers in de wijken Peelo en Noorderpark. De buurthuizen ‘Het Markehuus’ en ‘De Componist’ kregen wekelijks bezoek van een kunstenaar die open kunstlessen aanbood. De deelnemers hebben veel geëxperimenteerd, geleerd én gemaakt. Dit laten ze graag zien tijdens een feestelijke afsluiting op 22 en 23 mei.

Groot succes
De inloopateliers -bedoeld voor leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool- werden goed bezocht. ‘Meteen vanaf het begin was het een succes,’ vertelt Katrien Lammerts, adviseur cultuurparticipatie bij het ICO. ‘De kinderen komen zelf tot de mooiste ideeën en de kunstcoach ondersteunt. We zien dat zich langzaam een community vormt van kinderen die hier zichzelf kunnen zijn. Ze ontwikkelen zich niet alleen op creatief vlak, maar ook op sociaal en communicatief gebied gebeurt er veel. Ze helpen de kunstcoaches en ook elkaar, ze denken met elkaar mee over de projecten die ze doen.’

Feestelijke expositie

In mei vinden de laatste inloopateliers plaats. En dit sluiten ze feestelijk af met een prachtige expositie. Hierin laten de kinderen zien waar ze de afgelopen maanden zo hard aan hebben gewerkt.

• ‘t Markehuus, maandag 22 mei, van 15.00 – 16.30 uur
• De Componist, dinsdag 23 mei, van 15.00 – 16.30 uur

Tiplijn