Marching-/Showband Mercurius Assen gaat de wijk in

Marching-/Showband Mercurius Assen gaat de wijk in

Op zaterdag 13 mei zal de Mercurius Marching-/Showband Assen van 10:00 tot 12:00 uur de Assense wijk Diepstroeten een bezoek brengen. Met dit optreden willen ze Mercurius op de kaart zetten onder de bewoners van Assen.

Muziek maken is het leukste wat er is, tenminste als je het vraagt aan de leden van de Mercurius Marching-/Showband Assen. Toch weten weinig mensen wat het is om te musiceren zoals de Assense band doet. Om dit te stimuleren en mensen te enthousiasmeren, heeft Mercurius het plan om meer optredens in de wijken van Assen te plannen. Op 13 mei van 10:00 tot 12:00 uur wordt de wijk Diepstroeten als eerste getrakteerd op een rondgang door de wijk. Op deze dag zullen ook de bewoners van Van Boeijen worden getrakteerd op een mooi stukje muziek.

Het jaar 2022 is voor de Marching- en Showband een mijlpaal in hun bestaan. Ze werden namelijk wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours op het onderdeel mars in het Limburgse Kerkrade. Daarmee werd een mooie gouden plak binnengehaald. Op de show behaalde Mercurius zelfs goud met onderscheiding, wat resulteerde in een tweede plaats. Een mooi visitekaartje voor de stad Assen. Helaas zijn er weinig mensen in en rond Assen die de inmiddels 20 jaar bestaande band kennen. Door de wijken in te gaan probeert de kersverse wereldkampioen zich te laten zien en mensen te enthousiasmeren om ook muziek te gaan maken.

In mei is het bij Mercurius Mei-meespeel-maand. Op drie dinsdagavonden is iedereen die wil welkom om mee te spelen en te proeven aan de marchingband. Mensen kunnen zich aanmelden voor de avonden 16, 23 en 30 mei. Op de website kunnen mensen zich aanmelden, waarna Mercurius muziek en eventueel een instrument kan regelen.

Tiplijn