Officiële opening van inloopvoorziening Brink 42 in Assen

Officiële opening van inloopvoorziening Brink 42 in Assen

‘Bij het Leger des Heils, ook hier in Assen, ben je altijd welkom’. Zo klonken de woorden van commissioner Bente Gundersen bij de officiële opening van inloopvoorziening Brink 42 in Assen.

‘Dit is een inclusieve plek, voor iedereen. Een plek waar je kracht krijgt voor vandaag en vertrouwen krijgt voor morgen. Dat is mijn hoop voor iedereen.’

Tientallen belangstellenden zagen dat Gundersen samen met wethouder Jan Broekema van de gemeente Assen als openingshandeling een eigen koekje maakten. De handeling is tekenend voor de plek die de inloopvoorziening wil zijn: betrokken, warm en laagdrempelig.

‘Het resultaat mag er zijn’
De voorziening kon op lovende woorden van de wethouder rekenen. ‘Complimenten aan het Leger des Heils en alle mensen die hieraan hebben bijgedragen', zo zei Broekema in zijn speech. ‘Dit is precies wat we voor ogen hadden en het resultaat mag er zijn.’

De inloopvoorziening Brink 42 in Assen is dagelijks geopend voor de inwoners in Assen. De locatie is een veilige plek voor herstel en een plaats voor verbinding en ontmoeting. Bezoekers kunnen er contact met elkaar leggen, een kopje koffie drinken en met elkaar lunchen.

De plek richt zich ook op talentontwikkeling en wil graag de verbinding maken met de samenleving in Assen. Coördinator Michiel Erdtsieck van de inloopvoorziening komt graag in contact met stichtingen, zzp’ers en bedrijven of organisaties die hier aan willen bijdragen.

Tiplijn