Raad gaat de wijken in voor goede ideeën

Raad gaat de wijken in voor goede ideeën

Inwoners met een goed idee voor hun wijk, buurt of voor de hele stad worden uitgenodigd om met de gemeenteraad in gesprek te komen. Hiervoor bezoekt de raad in mei en juni Asser wijken. U bent van harte uitgenodigd om bij de raad op de bus te stappen.

De vier avonden zijn vooral bedoeld om elkaar informeel beter te leren kennen en om ideeën uit te wisselen. Tijdens de tour bezoekt de raad bovendien enkele initiatieven die tot stand zijn gekomen met of dankzij betrokken bewoners.

De tour vindt plaats op 4 dinsdagavonden van 18:00 tot 22:00 uur:
• Dinsdag 9 mei (Assen Centrum en Baggelhuizen)
• Dinsdag 16 mei (Noorderpark, Kloosterveen, Peelo en Zeijerveen)
• Dinsdag 30 mei (Marsdijk, Assen Oost en Loon)
• Dinsdag 6 juni (Pittelo en Lariks)

Aanmelden en programma
Graag hoort de gemeente of u aanwezig wilt zijn bij een van deze avonden. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De eerste avond, dinsdag 9 mei, start bij Antje’s Taveerne. Na het bezoek aan de geluidswal, de tiny houses en de moestuinen, sluiten ze de avond af met een borrel bij Het Schakelveld. Het definitieve programma wordt tijdig met u gedeeld.

Opmaat naar MotieMarkt
De tour is een opmaat voor de MotieMarkt, die op 27 juni plaatsvindt. Op deze MotieMarkt kunnen alle inwoners van Assen hun ideeën voor een mooiere gemeente onder de aandacht brengen van raadsleden. Als een raadslid zich aangetrokken voelt tot het idee, kan hij of zij het met een motie op de agenda van de gemeenteraad krijgen. Als de meerderheid van de raad met de motie instemt, wordt deze uitgewerkt tot motie voor de kaderbrief.

Tiplijn