Leerlingen en studenten uit Assen trainen in alle vroegte voor de Alpe d’huez

Leerlingen en studenten uit Assen trainen in alle vroegte voor de Alpe d’huez

Om 05.30 in de ochtend starten op de VAM-berg om alvast te trainen voor de Alpe d’huez en vervolgens 100 km te fietsen, 42 km hard te lopen of 22 km te wandelen- Leerlingen en studenten uit Assen draaien hun hand er niet voor om.

Met nog 6 weken trainen voor de boeg, stonden de deelnemers van Team Assen vanmorgen wel heel vroeg op, terwijl het gewoon weekend is. Dit is typerend voor deze fanatieke deelnemers van Team Assen. Deze 140 leerlingen hebben inmiddels al 140.000 euro ingezameld voor de KWF.

Wat prachtig om dit te doen met elkaar. Met elkaar bezig zijn met hetzelfde doel. Elkaar steunen, troosten en tegelijkertijd iets doen omdat we vaak zo machteloos aan de zijlijn staan als het over kanker gaat. Samen zijn we verbonden met alle scholen van Assen en beleven we dit avontuur als 1 groep. Emoties delen, samen trainen, samen vloeken maar ook samen zoveel plezier hebben en verbonden voelen met elkaar en natuurlijk uiteindelijk zoveel mogelijk geld ophalen.

Wat je hier met elkaar doet en leert, staat niet in een boek of methode waar je op school les in krijgt. Deze ervaring is voor het leven. Het is zo fijn om iets voor een ander te kunnen doen, en hoe bijzonder is het dat al deze jong volwassenen en pubers dit meekrijgen. Wij als Team Assen hebben ook zaterdag weer vol bewondering gekeken naar hun doorzettingsvermogen, kracht en onuitputtelijke energie. We horen vaak dat deze generatie alleen maar met hun schermpjes bezig is, nou……zaterdag was het enige scherm waarop ze gekeken hebben hun horloge of Garmin computer geweest om te checken hoe snel ze gingen en of dit wel goed gedoseerd ging, want je moet wel slim trainen om dit vol te kunnen houden.

Daarnaast hebben ze door de beklimming van de VAM berg ook alvast wat hoogtemeters in de benen. En door de relatief lange inspanning, hebben we als begeleiders ze ook geleerd hoe je goed voor jezelf moet zorgen met het aanvullen van je eiwitten en koolhydraten maar ook met het hydrateren. Zoveel ervaringen rijker gaan we verder. We zijn er nog lang niet maar het was weer een stap in de goede richting. Nog 6 weken, dan reizen we af naar Frankrijk.

Vindt u dit nu een fantastisch initiatief, sponsor hen dan via www.opgevenisgeenoptie.nl en zoek op Team Assen. Daar kunt u één van de 140 deelnemers sponsoren. Alvast bedankt voor jullie hulp! 

Tiplijn