Na succesvolle uitvoeringen van Matthäus Passion behoefte aan meer zangers bij Koorschool Drenthe.

Na succesvolle uitvoeringen van Matthäus Passion behoefte aan meer zangers bij Koorschool Drenthe.

Het jeugdkoor en de projectzangers van Koorschool Drenthe hebben de afgelopen weken mee gewerkt aan prachtige uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach.

Er waren succesvolle samenwerkingen in Leiden en Den Haag met het Nederlands Kamerkoor, het Residentieorkest en het Haags Matrozenkoor. In Leeuwarden met het NHL Stendenkoor en het Promenade orkest. En in Joure met het Noord Nederlands Kamerkoor en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

De concerten werden door zowel het publiek als de meewerkende musici als zeer geslaagd ervaren. Er is veel muzikaal talent aanwezig in Drenthe!

De plannen voor 2024 worden alweer gemaakt. Het ziet ernaar uit dat Koorschool Drenthe het aantal aanvragen voor medewerking niet allemaal zal kunnen realiseren. De Matthäus Passion wordt vaak binnen een kort tijdsbestek (ca. twee weken) uitgevoerd. Dit betekent voor het koor dagenlang veel concerten en repetities. Dit jaar waren de kinderen van de Koorschool 8 dagen achtereen bezig. Niet alle kinderen zingen alle dagen mee, vanwege de belastbaarheid. Om de komende jaren mee te kunnen werken aan diverse uitvoeringen zoekt de Koorschool met name jongens tussen de ca. 6 – 14 jaar die hier de komende jaren aan mee willen werken als projectzanger. Uiteraard zijn meisjes ook welkom.

Voor de kinderen zelf is het een fantastische ervaring om met topmusici te mogen samenwerken en achter de schermen te zijn bij locaties als concertzaal Amare in Den Haag. Het is zeer indrukwekkend om in zo’n grote concertzaal te mogen zingen voor ca. 1500 mensen.

Koorschool Drenthe heeft naast projectzangers ook nog ruimte voor vaste koorleden, zowel jongens als meisjes. Kinderen kunnen al bij de Koorschool starten met een opleiding zodra ze goed kunnen lezen (doorgaans 5-6 jaar).

Voor nieuwe leden kan de Koorschool een maand gratis lessen aanbieden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van gemeente Assen.

Meer informatie over de Koorschool is te vinden op de website: www.koorschooldrenthe.nl

Tiplijn