Dinsdag 4 april is schrijver en journalist Olaf Koens te gast tijdens een nieuwe editie van INKT, hét programma in De Nieuwe Kolk waarin lezers en schrijvers elkaar ontmoeten.

Olaf Koens woont in Istanbul en trekt als correspondent voor RTL Nieuws dwars door het Midden-Oosten waarbij hij verslag doet van revoluties en oorlogen maar ook van de recente aardbevingen in Turkije en Syrië. In 2015 werd hij uitgeroepen tot journalist van het jaar. Daarnaast heeft hij een aantal boeken uitgebracht: ‘Koorddansen in de Kaukasus‘, ‘Oorlog en kermis‘ en ‘Paarden vliegen businessclass‘.

Eind vorig jaar kwam zijn nieuwste boek ‘Alle Oekraïners die ik ken’ uit. In dit boek beschrijft Koens hoe hij zich realiseert dat hij de Oekraïners heeft onderschat. Hij begint hun namen en verhalen te noteren, legt uit wie ze zijn en wat ze drijft. Het zijn alle Oekraïners die hij kent. Uit de lange stroom ontmoetingen rijst een ruw, pijnlijk, hoopvol en vooral persoonlijk portret van een onrechtvaardige oorlog, van een land en een volk in verzet.

Tijdens INKT wordt Koens door Eva Hulscher geïnterviewd over zijn werk en in het bijzonder over zijn laatste boek. Een ticket voor INKT kost € 5,00. Ben je lid van Bibliotheek DNK, dan krijg je 50% korting op deze activiteit. Tickets zijn te koop via dnk.nl.

Tiplijn