GGZ Drenthe organiseert bijeenkomst voor familie en naasten van patiënten

GGZ Drenthe organiseert bijeenkomst voor familie en naasten van patiënten

De Adviesraad Naasten van GGZ Drenthe organiseert een bijeenkomst voor naasten van patiënten op donderdag 20 april in Assen.

De bijeenkomst staat in het teken van de belangrijke rol die naasten hebben in het herstel van een dierbaar iemand met psychische problemen. Ook de zorgen en vragen die naasten soms hebben komen aan bod.

Informatie en ervaringen
GGZ Drenthe wil familie en naasten zo goed mogelijk informeren, ondersteunen en betrekken bij de behandeling.Tijdens de bijeenkomst vertelt psychiater Esther van der Zee over de belangrijke rol van naasten. Verder staan op het programma onder meer informatie over familieondersteuning en een nieuwe app voor naasten. Tussendoor is er soep en een broodje, muziek van onze band Enjoy en kunnen aanwezigen ervaringen uitwisselen met andere naasten.

Herstel bij psychische problemen
Wanneer iemand te maken krijgt met psychische problemen van een naaste, kan dat vragen, bezorgdheid en onzekerheid oproepen. Soms verandert een persoon of is hij of zij moeilijk te bereiken of te begrijpen. Tegelijkertijd spelen familieleden en naasten een belangrijke rol bij het herstel van iemand met psychische problemen. Zij kennen de persoon immers vaak als geen ander en kunnen van belangrijke toegevoegde waarde zijn in het dagelijks leven van de persoon.

Aanmelden vóór 16 april. Het gehele programma en praktische informatie op ggzdrenthe.nl/agenda.

Tiplijn