Informatieve avond over verdoving bij een behandeling of operatie in het ziekenhuis bij DNK

Informatieve avond over verdoving bij een behandeling of operatie in het ziekenhuis bij DNK

Bij een operatie, behandeling of onderzoek in het ziekenhuis krijgt een patiënt in veel gevallen verdoving toegediend. Sommige mensen zijn hier huiverig voor.

Ze zijn bijvoorbeeld bang voor een narcose of zien er erg tegenop om een ruggenprik te krijgen. Op dinsdagavond 14 maart geven anesthesiologen Cees Willems en Bas Brand van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen meer informatie over dit onderwerp tijdens Dokter in de zaal in De Nieuwe Kolk.

Een anesthesioloog is de arts die ervoor zorgt dat iemand de juiste verdoving en pijnstilling krijgt. Hierdoor voelt de patiënt geen of minder pijn. Tijdens Dokter in de zaal vertellen de anesthesiologen over de verschillende vormen van verdoving en hoe na een operatie de pijn kan worden bestreden. Daarbij gaan ze dieper in op de misverstanden die er rondom verdoving bestaan. Daarnaast leggen ze uit hoe hun werk het herstel van een patiënt kan bevorderen.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de zaal, die DNK in samenwerking met het WZA organiseert. Tijdens de avond vertelt een WZA-arts in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Een ticket voor Dokter in de zaal kost € 2,50. Tickets zijn te koop via dnk.nl.

Tiplijn