Kunstenaarsgesprek in CAMPIS met Annegret Kellner Harry Cock

Kunstenaarsgesprek in CAMPIS met Annegret Kellner

Zondag 26 februari om 12.00 uur zal er in CAMPIS een kunstenaarsgesprek plaatsvinden met Annegret Kellner. Gespreksleider is kunsthistoricus Lara den Hartog Jager, die vorig jaar de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek won. Zij zal Kellner bevragen over haar werk, motivatie en technieken.

Annegret Kellner (Duitsland, 1979) is vooral bekend vanwege haar foto’s en sculpturen waarin weerloze planten tot levende memento mori worden verheven. Door planten vacuüm te verpakken, in cement te gieten of door ze te pletten, brengt ze de natuur in gevaar en maakt ze zichtbaar dat deze vergankelijk is. Het aanzien van de gepijnigde planten brengt gevoelens van medeleven en afschuw bij de kijker teweeg.

Met ANAESTHESIA duidt Kellner een toestand van tijdelijke ongevoeligheid aan. Wat gebeurt er met een plant als je die onder narcose brengt? En hoe kan een anesthesist over het welzijn van deze ‘verdoofde’ plant waken? In ANAESTHESIA laat Annegret Kellner verdoofde planten de hoofdrol spelen. Hiermee onderzoekt zij de toestand van tijdelijke ongevoeligheid die ontstaat wanneer het bewustzijn wordt uitgeschakeld.

De tentoonstelling wordt afgesloten met het kunstenaarsgesprek. Iedereen is van harte welkom dit gesprek bij te wonen. ANAESTHESIA is nog t/m 12 maart te zien bij CAMPIS, Kerkstraat 31 in Assen, meer informatie: www.campis.nl.

Tiplijn