Origami vouwen voor volwassenen en kids in De Nieuw Kolk op 26 februari

Origami vouwen voor volwassenen en kids in De Nieuw Kolk op 26 februari

Op zondagmiddag 26 februari kunnen zowel volwassenen als kinderen aan de slag met origami tijdens de AI-Parade in De Nieuwe Kolk.

Naast dat je met origami de meest mooie figuren kunt vouwen, vormt origami inspiratie voor innovatieve toepassingen met AI (Artificial Intelligence/kunstmatige intelligentie).

Origami is een eeuwenoude vouwkunst bekend uit Japan. De kunst ontstond in de eerste of tweede eeuw in China, kort na de uitvinding van het papier. Van daaruit is het overgewaaid naar Japan waar het de huidige vorm heeft gekregen. Origami is momenteel weer volop in de aandacht als activiteit die rust en reflectie geeft in een offline wereld. Tegelijkertijd heeft origami de aandacht getrokken van baanbrekende onderzoekers. Dit is gebaseerd op het feit dat de wereld om ons heen gevouwen is, en kennis van de manier van vouwen van groot belang is voor huidige en toekomstige ontwerpoplossingen.

Kunstmatige intelligentie speelt een rol in deze ontwikkeling en vormt de basis voor nieuwe innovatieve toepassingen. Bijvoorbeeld ontwerpen gebaseerd op insectenvleugels die kunnen leiden tot toepassingen in de ruimtetechnologie.

Gedurende de workshop wordt kort ingegaan op deze twee kanten van origami: rustgevend en tegelijkertijd inspiratie voor de meest geavanceerde technologie. Maar de deelnemers gaan vooral bezig met papier. Van een plat vel papier kan in principe iedere vorm worden gevouwen. Er wordt eenvoudig begonnen.

Tijdens de hele maand februari staat bij DNK AI centraal met de AI-Parade. Op het Ontmoetingsplein is een expositie te zien waar je meer leert over wat kunstmatige intelligentie is. Naast de expositie zijn er voor jong en oud activiteiten.

Een ticket voor Origami voor volwassenen en kids kost € 5,00. Ben je lid van bibliotheek DNK dan krijg je 50% korting op een ticket. Tickets zijn te koop via dnk.nl.

Tiplijn