Verkeerslichten kruising Groningerstraat met Thorbeckelaan worden vervangen

Verkeerslichten kruising Groningerstraat met Thorbeckelaan worden vervangen

Bij de kruising van de Groningerstraat met de Thorbeckelaan worden de verkeerslichten vervangen. De huidige installatie is aan vervanging toe.

De automaat wordt vervangen, er komen nieuwe lantaarns en drukknoppen en de masten worden geschilderd. In de nieuwe verkeersregeling wordt prioriteit gegeven aan overstekende voetgangers, fietsers en aan het openbaar vervoer. Voor fietsers wordt een regensensor geplaatst, die bij regenbuien de fietsers vaker groen geeft. Voor blinden en slechtzienden worden de rateltikkers vernieuwd.

Werkzaamheden
De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 27 februari tot vrijdag 10 maart. In deze periode staan de verkeerslichten uit en worden rijstroken afgezet vanwege de werkzaamheden. Op werkdagen en zaterdag, van 7:00 tot 18:00 uur, wordt het verkeer geregeld door verkeersregelaars.

Doorgaand verkeer op de Groningerstraat wordt geadviseerd via de Industrieweg te rijden. Doorgaand verkeer op de Thorbeckelaan rijdt vlotter via Ring Noord of Ring Zuid. De vervanging van de verkeerslichten is één van de projecten van Assen op Weg.

Tiplijn