Asser Praat over de rijke geschiedenis van panden in Assen

Asser Praat over de rijke geschiedenis van panden in Assen

Op zondagmiddag 5 maart is de laatste editie van Asser Praat in De Nieuwe Kolk van dit seizoen. De presentatoren Bernd Otter en Kars Klok duiken als vanouds de geschiedenis van Assen in. Onder meer Anthony Ruijtenbeek en Marten van Dijken zijn te gast.

Regelmatig neemt Anthony Ruijtenbeek een ferme duik in de archieven. Niet alleen blijkt de stad dan stukken ouder, ook stuit hij op weetjes die de opperste verbazing wekken. Zo blijkt zich aan de Vaart Zuidzijde zomaar een echt Asser paleisje met een rijke geschiedenis schuil te hebben gehouden. En het Wapen van Drenthe stond oorspronkelijk ergens anders! In deze editie van Asser Praat komt hij er uitgebreid over vertellen. Daarnaast brengt ‘stadsboswachter’ Marten van Dijken een ode aan het oudste levende monument van de stad - een oeroude eik aan de Beilerstraat.

De praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is, heeft deze zondag nog veel meer in petto. Zo laten tieners Laura Vierkant en Jip Warners hun muzikale talent zien en gaan we het hebben over de vraag in hoeverre camera’s agenten kunnen vervangen. Natuurlijk zou deze Asser Praat niet compleet zijn zonder quiz en muziek van het duo Van Luie Kees.

Een ticket kost €10,00 en is te koop via dnk.nl.

Tiplijn