Zelf smartlappen maken met kunstmatige intelligentie in DNK

Zelf smartlappen maken met kunstmatige intelligentie in DNK

Als we de verhalen moeten geloven gaat artificiële intelligentie (AI) veel van onze taken overnemen. Maar creativiteit blijft mensenwerk, toch?

Op dinsdagavond 21 februari kun je de proef op de som nemen en tijdens de workshop Smartlappenmachine in de smartlappen duiken. Want de smartlap is hét toonbeeld van spijt en rauwe, menselijke emotie.

Het Utrechtse medialab SETUP heeft een AI getraind met de lyrics van talloze Nederlandstalige smartlappen. Weet het algoritme daar die echte snik in te vinden? Doe mee in deze korte schrijfsessie waarin je met behulp van AI een heel nieuwe smartlappentekst maakt. Dat het een goede tekst oplevert kunnen we niet garanderen, maar het wordt sowieso een goed verhaal. De beste tranentrekkers mogen uiteraard de karaoke in. Technische kennis is niet nodig. Neem wel de diepste zielenroerselen mee, en je laptop! Deelname is alleen mogelijke als je een eigen laptop meeneemt. Kom je met z’n tweeën dan kun je samen met een laptop werken.

Tijdens de hele maand februari staat bij DNK AI centraal met de AI-Parade. Op het Ontmoetingsplein is een expositie te zien waar je meer leert over wat kunstmatige intelligentie is en hoe het ons dagelijkse leven beïnvloed. Naast de expositie zijn er voor jong en oud activiteiten zoals Origami voor volwassenen en kids.

Een ticket voor de workshop Smartlappenmachine kost € 5,00. Ben je lid van bibliotheek DNK dan krijg je 50% korting op een ticket. Tickets zijn te koop via dnk.nl.

Tiplijn