Jongensteam Terra Assen wint regionale finale Olympic Moves met Floorball

Jongensteam Terra Assen wint regionale finale Olympic Moves met Floorball

Enorm trots zijn de jongens en gymdocenten van Terra Assen. Het jongensteam van klas 3/4 wist afgelopen woensdag als winnaar te eindigen tijdens de voorronde Floorball van de grootste schoolsportcompetitie Olympic Moves.

Floorball is een snelle en dynamische teamsport dat een mix is tussen ijshockey en zaalhockey. Het team van Terra Assen bestond uit: Thijs Stoffers, Hidde Bruinsma, Chun Westmaas, Sem Kuitse, Koen Kamphuis en Gertjan Smeenge. Zij namen het op tegen andere schoolteams uit regio Noord. “Het was erg spannend. Wij eindigden met evenveel punten als het Willem Lodewijk Gymnasium. Echter was het onderlinge resultaat doorslaggevend en dat was in het voordeel van ons! Een topprestatie van onze leerlingen waar we alleen maar super trots op kunnen zijn”, vertelt Jochem de Bruin, gymdocent Terra Assen. Terra Assen heeft met de winst een ticket gescoord voor de Olympic Moves The School Final in juni op het terrein van Sportcentrum Papendal.

Olympic Moves
Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen aan mee. Olympic Moves, een initiatief van KVLO en NOC*NSF, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Tiplijn