Lunchvoordracht ‘Winkelen in Weelde’ op woensdag 22 februari bij Vanderveen Assen

Lunchvoordracht ‘Winkelen in Weelde’ op woensdag 22 februari bij Vanderveen Assen

De beste winkelstraat is een grand magasin. Vanaf het midden van de 19e eeuw zijn de grote warenhuizen bij uitstek inspiratiebronnen en de leveranciers van verfijnde producten en diensten. Heden ten dage zijn ook de webportals en -sites van deze winkelparadijzen tot grote bloei gekomen en de synergie tussen de gespecialiseerde afdelingen van een grand magasin blijft ongeëvenaard.

Op woensdag 22 februari zal cultuurhistoricus Marieke Robijn-Voorn bij Warenhuis Vanderveen te Assen een lunchvoordracht geven over de klassieke warenhuizen van Europa. Met -wijlen- Roger Miellet schreef ze het illustere werk ‘Winkelen in Weelde, warenhuizen in West-Europa, 1860-2000’, met casestudies van onder andere Au Bon Marché Parijs, Selfridges Londen en Vanderveen Assen. De voordracht was oorspronkelijk gepland voor 22 september, maar moest door omstandigheden worden uitgesteld.

Tijd: woensdag 22 februari 2023, van 12:00-14:00 uur
Locatie: Buningzaal, topfloor Warenhuis Vanderveen Assen
Entree: gratis / aan te melden
Optioneel lunchbuffet: € 13,50 / aan te melden (uiterlijk twee werkdagen vooraf)
Overige consumpties: zie menukaart Kunstplaza Schurer
Aanmeldingen: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Kunstplaza Schurer

Deze voordracht behoort tot de serie ‘Kadetje Cultuur’. Om op de hoogte te blijven van culturele lunchvoordrachten bij Warenhuis Vanderveen kan men zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn