Inloopateliers Media en Beeldend in Peelo en Noorderpark

Inloopateliers Media en Beeldend in Peelo en Noorderpark

In het kader van Asser Activiteiten Na school (AAN) geven Vaart Welzijn en het ICO Partner in Kunst en Cultuur samen een kunstenaar ‘cadeau’ aan de wijken Peelo en Noorderpark. Vanaf 16 januari komt er wekelijk een kunstenaar op bezoek in het Markehuus (elke maandag) en de Componist (elke dinsdag).

Tot en met april bieden zij daar open kunstlessen aan in de vorm van inloopateliers, waar kinderen (vanaf groep 6) na schooltijd creatief aan de slag kunnen.

Inloopateliers
Inloopateliers zijn creatieve maakplaatsen. Na schooltijd kunnen kinderen daar vrij aan de slag met hun creativiteit. Onder begeleiding van de kunstenaar verkennen en ontwikkelen de kinderen hun eigen unieke talenten. Door de creatieve benadering leren ze op een open manier te kijken naar zichzelf en naar de wereld om zich heen. De ateliers zijn een laagdrempelige ontmoetingsplek voor kinderen en hun ouders.

Voor wie en wanneer?
De open kunstlessen zijn bedoeld voor leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool, die wonen in de wijken Peelo en Noorderpark:

- ‘t Markehuus, vanaf 16 januari, elke maandag van 15.00 – 17.00 uur
Inloopatelier Media, kunstenaar: Demi Tanalepy
- De Componist, vanaf 17 januari elke dinsdag van 15.00 – 17.00 uur
Inloopatelier Beeldend, kunstenaars: Annemieke Vaartjes en Poldy Koot

Proeverij binnenschools
In januari en februari bieden de kunstenaars een ‘proeverij’ aan in de bovenbouwgroepen van een aantal basisscholen in deze wijken. Leerlingen kunnen dan ‘proeven’ van de activiteiten die tijdens de inloopateliers worden aangeboden. Ook kunnen ze de kunstenaars alvast een beetje leren kennen.

Tiplijn