Plantdag Groene Dorpen ‘Anreep-Schieven’

Plantdag Groene Dorpen ‘Anreep-Schieven’

Op zaterdag 14 januari wordt met een feestelijke plantdag het project Groene Dorpen ‘Anreep-Schieven’ afgesloten voor de groep van particuliere deelnemers.

Een gezamenlijk project van een Initiatiefgroep bewoners uit Schieven en bureau Stek en Streek uit Assen. De Werkgroep Groene Dorpen verzorgt de projectuitvoering en de organisatie van de plantdag.

Doelstelling van het project is de versterking van de karakteristieke erf- en dorpsbeplanting in de buurtschap Anreep-Schieven, maar ook in een stukje Deurze, dat kon meeliften. De projectuitvoering was mede mogelijk door een forse financiële bijdrage vanuit het Gebiedsfonds Drentsche Aa en daarnaast door de vrijwillige inzet van de Werkgroep en de particuliere deelnemers.

De plantdag staat vooral in het teken van de aanleg van de tuin- en erfbeplantingen. De totaallijst voor de 18 deelnemers in Anreep-Schieven (12) en Deurze (6) vermeldt nu zo’n 40 erfbomen en 65 hoogstamfruitbomen, bijna 300 meter hagen en 1000 m2 aan singelbeplanting. Een mooi resultaat.

Ze starten ’s ochtends om 9.30 uur met een bescheiden officiële opening in de machineschuur op het erf van de familie Joling, Schieven 6. Dat is tevens het uitgiftepunt / kuilplaats van het plantgoed.

Na een welkomstwoord door de Werkgroep zal met een korte presentatie het recente projectverloop worden toegelicht. Het ‘plantwerk’ start met een symbolische actie: het planten van de eerste boom op het erf van de familie Joling. Vervolgens worden vanaf 10.30 uur de porties plantgoed en –materiaal uitgereikt aan de deelnemers. De rest van de dag is iedereen druk bezig met het planten van bomen en struiken op het erf.

Voor de Werkgroep zit het er nog niet op, want zij gaat nu aan de slag met beplantingsvoorstellen voor de openbare ruimte. Daarvoor heeft de Werkgroep bij alle bewoners ideeën opgehaald. In de presentatie op de plantdag noemt de Werkgroep alvast de meest kansrijke voorstellen.

Tiplijn