Asser fotografen exposeren in Podium Zuidhaege

Asser fotografen exposeren in Podium Zuidhaege

Op vrijdag 13 januari opent in Podium Zuidhaege in Assen een dubbelexpositie met werk van Asser fotografen. Centraal staat het menselijk lichaam in al zijn vormen en hoedanigheden.

Een deel van de expositie toont werk van het Collectief van Asser fotografen, dat enkele jaren geleden ontstaan is uit een behoefte om als professionele of semi-professionele fotografen kennis en ervaring op het gebied van fotografie, fotobewerking en beeldvorming te delen en elkaars werk te bespreken.

In deze expositie is werk te zien van Ingeborg Tel, Yolanda Visser, Lammert Aling, Hilbrand Dijkhuisen, Sake Elsinga, Bert Jippes, Marcel Jurian de Jong, Johan Niels Kuiper, Marco Loman en Ralf Wessels. Een tweede deel van de expositie bevat fotowerk van Jaap de Jonge, die weliswaar ook deel uitmaakt van het Collectief van Asser fotografen, maar nu met een overzichtsexpositie zijn 10-jarig jubileum viert als fotograaf van het mannelijk lichaam onder de titel ‘De binnenwereld van de man’.

In het fotowerk van Jaap de Jonge staat de naakte man centraal, ontdaan van elke verwijzing naar zijn sociaal-maatschappelijke status. Met ingrediënten als eigenzinnigheid, overwicht, onschuld, kwetsbaarheid, verleidelijke anatomie en sensualiteit brengt hij de innerlijke wereld van de man in beeld met het hele spectrum aan emoties die mannen maar zelden tonen.

Ter gelegenheid van 10 jaar ‘mannenfotografie’ zal tijdens deze opening een nieuw fotoboek van Jaap de Jonge gepresenteerd worden, dat dezelfde titel heeft als de expositie: ‘De binnenwereld van de man’. De opening zal verricht worden door René Alberts, fotograaf/kunstenaar en dichter en als docent fotografie verbonden aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen.

De dubbelexpositie is te zien tot eind maart 2023 en is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van Podium Zuidhaege.

Tiplijn