Loopgroep Kloosterveen start met looptrainingen voor beginners

Loopgroep Kloosterveen start met looptrainingen voor beginners

Op maandag 9 januari start Loopgroep Kloosterveen weer met looptrainingen voor beginnende lopers bij Loopgroep Kloosterveen in Assen.

Iedere maandagavond van 19.30 tot 20.30 kun je met ze meetrainen onder begeleiding van ervaren lopers. Ze verzamelen in het winkelcentrum Kloosterveste bij de uitgang van de roltrappen. De trainingen zijn laagdrempelig en gratis. Ze trainen in meerdere niveaugroepen. Hierdoor kunnen beginnende lopers na een tijdje doorstromen naar de groepen met meer ervaren lopers.

In de praktijk starten lopers vaak met hardlopen zonder een gedegen hardloopschema. Heel vaak leidt dit tot blessures of motivatieproblemen. Hierdoor gaat het plezier in hardlopen snel verloren. Maar het kan ook anders.

Trainen in een groep zorgt voor een goede balans tussen de hardloopbelasting, de trainingsduur en de trainingssnelheid. Zij houden rekening met de belastbaarheid van een beginnende hardloper. Daarnaast zul je snel meer leren over (interval)trainingen en zul je merken dat samen hardlopen zeer motiverend werkt.

Pak deze mogelijkheid, want dit is de kans om met andere beginners rustig aan je conditie te gaan werken. Kun je 9 januari niet en wil je op een later moment starten met lopen, dan is ook dat geen probleem. Je kunt op ieder moment instromen. Meld je aan via loopgroepkloosterveen.nl/nieuweleden

Tiplijn