Fractie Assen Centraal beëindigt samenwerking met raadslid Anita de Rijke

Fractie Assen Centraal beëindigt samenwerking met raadslid Anita de Rijke

Anita de Rijke, één van de vijf fractieleden van de lokale partij ASSEN CENTRAAL heeft de keuze gemaakt op de kandidatenlijst voor JA21 Drenthe voor de komende Provinciale Statenverkiezingen in maart ’23 te gaan staan. De fractie acht deze keuze van haar fractielid niet verenigbaar met het karakter van de partij die onafhankelijk van een landelijke politieke of geestelijke stroming opereert.

,,Assen Centraal is een nieuwe lokale politieke partij en heeft als uitgangspunt de wens van de Assenaar en dat wat goed is voor de gemeente Assen en heeft een bewuste keuze gemaakt niet verbonden te zijn of geassocieerd te willen worden met een landelijke partij. Deelname van Anita de Rijke als kandidaat-statenlid voor JA21 kan dit beeld wel oproepen wat verwarrend kan zijn richting de inwoners van Assen'', laat de fractie in een schriftelijke verklaring weten.

Om deze reden heeft de fractie de samenwerking met Anita de Rijke per direct beëindigd. De fractie gaat met de huidige vier leden, te weten Jan Talens (fractievoorzitter), Hemmo van der Wal, Luc Rengers en Paulien van der Meulen (tijdelijke ziektevervanging Aaldert Bonder) verder.

Daarnaast is Albert Smit als één van de vijf wethouders namens de partij in het Asser college van B&W vertegenwoordigd. Assen Centraal is één van de vijf coalitiepartijen verbonden het bestuursakkoord ‘Dichtbij en Daadkrachtig’ voor de periode 2022- 2026 en draagt bij aan de daarin geformuleerde gezamenlijke uitgangspunten en doelstellingen.

Tiplijn