Leger des Heils houdt Winterfeest in Lariks

Leger des Heils houdt Winterfeest in Lariks

Het Leger des Heils houdt in samenwerking met Mijn Buurt Assen op vrijdag 16 december van 15.00 tot 18.00 uur het Winterfeest voor alle buurtbewoners van de wijk Lariks in Assen. Het evenement heeft als doel mensen samenbrengen om elkaar te leren kennen. Het Winterfeest vindt plaats op het terrein van het Leger des Heils aan de Maria in Campislaan 257. Alle buurtbewoners zijn die middag van harte welkom. De entree is gratis.

“Voor veel mensen zijn de feestdagen een lastige of drukke tijd. In deze periode voelen mensen zich sneller alleen, voelen ze teleurstelling of is er het gemis van een dierbare. Bovendien kunnen velen in deze tijd van het jaar wel een extraatje gebruiken”, zegt Evelien Wijma van de opvang van het Leger des Heils in Assen.

Oliebollen, springkussen en live-muziek
Diverse professionals zullen dit jaar een andere rol aannemen dan zij gewend zijn. Personeel van het Leger des Heils en collega’s van Vaart Welzijn gaan, samen met bewoners van het Leger des Heils, achter de marktkramen staan om bezoekers te voorzien van warme dranken en eten. Wijkbewoners kunnen genieten van live-muziek, warme soep die wordt uitgedeeld met de welbekende soepfiets, oliebollen en nog veel meer. Verder kunnen bezoekers, van jong tot oud, hun creativiteit kwijt bij het maken van kerststukjes. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Zo zijn er een springkussen, ballonnenkunstenaar en knutseltafel.

Mijn Buurt Assen
Het Winterfeest wordt grotendeels mogelijk gemaakt door Mijn Buurt Assen. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Assen, woningcorporatie Actium en Vaart Welzijn. Mijn Buurt Assen is bedoeld om buurtinitiatieven te stimuleren en faciliteren. Van de speeltuin opknappen tot een buurtfeest of –markt: er zijn projecten vóór iedereen, dóór iedereen. Een tip voor inwoners die ook een initiatief hebben: kijk eens op de website www.mijnbuurtassen.nl

Tiplijn