Meer Assenaren komen in aanmerking voor Energietoeslag

Meer Assenaren komen in aanmerking voor Energietoeslag

De gemeente Assen biedt vanaf 14 november meer inwoners de mogelijkheid om een energietoeslag aan te vragen.

De energietoeslag is speciaal voor mensen met een laag inkomen. De hoogte van dat inkomen is door de gemeente Assen verhoogd.

Vanaf maandag 14 november kunnen inwoners van de gemeente Assen met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm een energietoeslag van € 750,00 aanvragen. Deze toeslag is voor die inwoners die nog geen toeslag hebben gekregen omdat hun inkomen net te hoog was. De hoogte van het inkomen is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Ben je eerder afgewezen voor de energietoeslag omdat je inkomen net boven de 120% uitkwam? Dan hoef je niks te doen. Wij beoordelen jouw eerste aanvraag opnieuw aan de hand van de nieuwe inkomensgrens. Je ontvangt vanzelf bericht van ons of je alsnog in aanmerking komt voor de toeslag.

Noodfonds
Is de energietoeslag niet toereikend en heb je als gevolg van de sterk gestegen energiekosten nog steeds moeite met rondkomen? Dan kun je vanaf 14 november via het gemeentelijke Noodfonds een vergoeding aanvragen.

Aanvragen kan vanaf 14 november
Woon je in de gemeente Assen en kom je door deze aanpassing voor de energietoeslag of het noodfonds in aanmerking? Je kunt beide vanaf maandag 14 november aanvragen.

Ik wil de energietoeslag aanvragen
Ik wil meer informatie over het gemeentelijke Noodfonds

Tiplijn